May 17 2024 11:24:57
Navigation
· Hem
· Forum
· Gamla forumet
· Välkommen att registrera användarkonto.
· Wankelmotorn
· Bilar/MC med Wankel
· Medlemsbilar
· Tips och trix
· Läsvärt
· Klubbinfo
· English
· Kontakt
· Länkar
· Fotoalbum
· Artiklar
· Bra att veta
· Datorgodis
· Om cookies.
Logga in
Användarnamn

Lösenord



Inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Artiklar rangordning
Artiklar huvudsida » Projektsidor » Project L.A.M.B
Project L.A.M.B

Torsdag, November 24, 2005
Så var det dags för en liten uppdatering igen. De kommande vintermånaderna är tanken att det ska hända mycket. Jag har redan nu kontaktat ett flertal företag i USA om deras produkter. Vad det handlar om tänker jag inte avslöja än, men slutresultatet kommer inte att bli vilken RX-8 som helst.
Jag har påbörjat arbetet med mina custom made mätarhållare för a-stolpen. 2 st 52mm mätare från VIVID Performance ska se ut som om det kom standard i bilen. Vinkelslip, universaldremmel, handfil, 2-komp epoxy, sandpapper, glasfiberspackel, grundfärg, svart lack och klarlack är receptet. Slutfinnishen ska bli "piano-svart", vilket matchar den övriga interiören 100%. Ett par bilder under arbetets gång.

Jag har även gjort ett besök hos lackeraren och godkännt det sista lackprovet han gjort. Nu händer det verkligen saker! Frontspoilern och sidokjolarna är grundade, endast bakspoilern återstår. De kommer att lackas 2-färgade där den nedersta delen av samtliga delar kommer att lackas i "piano-svart" och inte innehålla de goldflakes och metallic som den röda lacken har. Det kommer att bli grymt och få en snygg kontrast! Vänta bara så ska ni få se! Bilden visar sidokjolarna samt frontspoilern utan sidoblinkers och med custom made luftintag a la wankel. Det öppna luftfiltret kommer att sitta ca 20cm rakt innanför hålet för att fylla turbon och motorn med kall luft.

 

 



Onsdag, December 21, 2005
Så har jag då ytterligare en leverans att vänta på från USA... Denna gången är det från det inte så fullt support-vänliga företaget SR Motorsports. Det tar lång tid att få svar på mail, men andra personer som beställt därifrån har bra erfarenheter om både företaget och deras produkter, (även om många säger att de är aningen överprisade). Ja ja... de hade var jag letade efter och då får det bli så.
Jag beställde SR Motorsports röda powdercoated lightweight power pulleys, SR Motorsports 9.75lbs aluminum flywheel, modified counterweight, hardware och bearing kit, pilot bearing, pilot seal, throw out bearing och alignment tool, SR Motorsports Extreme Clutch set som håller 110% mer. En bit över 500hk alltså. SR Motorsports high flow cat som är drygt 13lbs lättare än standardcatten kommer även den i samma paket.

I köket går det sakta framåt trots att det är jul. Jag är fortfarande i den otroligt stimulerande och underhållande sandpappersfasen på mätarnhållarna i a-stolpen. Det kommer lite bilder på detta otroligt roliga förlopp snart. Jag har precis börjat på med 800-papper och våtslipning... KUL!


Måndag, Februari 13, 2006
Det var ett tag sedan senaste uppdateringen. Jag väntar fortfarande på leveransen från SR Motorsports men har fått kollinummer från Bussgods.se så nu är det på gång. Installationen får vänta tills vecka 8 då jag är ledig... Mätarhållarna är nästan klara. Jag har en sista slipning kvar med 800-papper innan det är dags att grunda en sista gång och sedan lackera. Det tar lite tid, men jag står faktiskt på köksbordet och gör det. Jag har en hel del idéer om vad jag vill göra interiört och det mesta handlar om glasfiber och spackelspade. Men jag kommer att vänta med detta tills jag är klar med det jag håller på med. Våren börjar närma sig och jag känner en viss press och stress i nacken. Jag inbillar mig hela tiden att jag har gott om tid och helt plötsligt står jag där utan körbar bil och vill ut och köra i vårsolen.

Med beställningen från SR Motorsports har jag allt som jag hade planerat att göra i vinter. Därmed bara att börja installera det. Vecka 8 är det med andra ord fullt ös medvetslös som gäller. Utan vinterbil och 2,5 mil till JIMA Racing där min bil står över vintern blir det inga småturer på några minuter dit. Där finns heller ingen täckning för mobiltelefonen. Snacka om att befinna sig mitt ute i de mörka småländska skogarna. =)

Jag har gjort en del inköp de senaste veckorna. En GReddy Full Autotimer med en del "just-for-fun"-funktioner + att den förhoppningsvis förlänger livslängden på turbon (om jag inte tröttnar och måste ha mer kraft under huven innan dess), en GReddy Profec B Spec II Boost Controller, Mazsport One Way Checkvalve för att förhindra en liten läcka i laddtrycket som upptäckts och en VIVID Performance Oil Tempeture / Pressure adapter för mina SLM mätare.


Måndag, Februari 20, 2006
Det enda jag väntar på nu är boostcontrollern från GReddy! Allt annat har kommit med posten, bussgods, UPS och alla andra tänkbara metoder. =) Så länge det levereras skiter jag ganska mycket i HUR det levereras.
Mätarhållarna är grundade och jag ska börja våtslipa dom innan det är dags att lacka dom svarta. Jag fick tipset av en polare att lacka med mattsvart för att få en djupare finnish efter klarlacken, så jag kör nog på det. Det har varit ett jävla jobb rent ut sagt att få de formerna jag vill ha. Visst hade det gått både enklare och snabbare om jag använt universaldremmeln mer, men ni som har slipat glasfiber vet hur mycket det dammar. Tänk då på att jag står i köket och gör detta. =) Sandpapper har trots allt sina fördelar - It gets the job done! Nu kommer det att bli långa dagar och skit under naglarna om jag ska bli klar någon gång.


Tisdag, Februari 21, 2006
Idag har jag inte gjort annat än att dra sladdar, sensorer, jord coh annat skit. =) Precis som på alla andra ställen i bilen är det ont om plats, RIKTIGT ont om plats! GReddys turbotimer ska kopplas in i tändningen och diverse andra ställen (för att jag ska kunna dra ut nyckeln och låsa trots att den är aktiv). Mer uppdateringar kommer under veckan.


Onsdag, Februari 23, 2006
Cellskräck och mardrömmar om levande sladdar som attackerar är nog vad jag har att vänta efter en dag i garaget. Turbotimern från GReddy är inkopplad (saknar iofs signalen från hastighetsmätaren, men den vet jag fortfarande inte var jag hittar), alla sladdar till mätarna är dragna och ska i princip bara kopplas för att fungera. Det är ont om bra jordpunkter inne i bilen (som är lätta att komma åt utan att riva ut allt) så jag kommer att specialtillverka en jordplatta för att dra all jord till en eller max 2 punkter.
Mätarhållarna som jag tillverkat håller på att lackas... (ja ja, jag sprayar dom med vanlig sprayfärg på golvet i köket med lite tidningspapper under =). Lite mer våtslipning och sedan är det dags för en massa lager klarlack. Förhoppningsvis blir de klara i helgen.


Onsdag, Mars 01, 2006
Dags att ladda upp lite bilder från bl a tillverkningen av mina gaugepods, intsalleringen av GReddys turbotimer och produkterna från SR Motorsports (tyvärr inga bilder på den nya catalysatorn än).
Mätarhållarna är klara, receptet är i tur och ordning: 1; Orginaldelarna från bilen, 2; De billigaste universalhållarna som kan hittas, 3; Skär sönder mätarhållarna med vinkelslip så att de passar bilens interiör så bra som möjligt, 4; Epoxylim, 5; Glasfiberspackel, 6; Finspackel, 7; Alla steg från sju upp till 39 omfattar otaliga omgångar med sandpapper, mer spackel, sandpapper, universaldremmel etc tills en önskad finnish har nåtts, 40; Grundlacka (jag använde mig av 2 lager vanlig spraygrund, 41; Våtslipa med 80-papper, 42; Lacka i önskad färg (även här använde jag mig utav vanlig sprayfärg - 5 lager), 43; Klarlacka - 10 lager för att få en så djup finnish som möjligt (även detta gjorde jag med vanlig sprayfärg), 44; Rubbing, 45; Polering. Finnishen är så nära pianosvart man kan komma om man envisas med att göra det själv utan riktig lackspruta. Men jag är nöjd med resultatet.
Inga bilder på just turbotimern, men dock ett par stycken som visar ett par bra ställen att jorda alla kopplingar i bilen.

Kommentarer
Det finns inga kommentarer.
Skriv en kommentar
Du måste logga in för att skriva en kommentar.
Omröstning
Röstning är tillgänglig endast för användare.

Var god logga in eller registrera dig för att rösta.

Inga röster.
Våra sponsorer!


Klotterplank
Du måste vara inloggad för att kunna Klottra.

11-04-2024 15:19
Här kan man klottra!

18-12-2019 11:09
Jag undrar om någon vet vilken typ av färg man bör använda för att måla om innertaket. Det ska vara vit färg.

28-10-2019 13:47
Snart Chefen. Smile

11-10-2019 11:11
äre jul snart Combat?

23-12-2018 18:47
Då önskar jag alla en riktigt GOD (H)JUL Smile

06-12-2018 12:25

12-03-2018 16:48
För de som besöker denna sidan och tycker det verkar dött. Mesta aktivitet sker på vår Facebooksida.

24-12-2017 16:39
God Jul på samtliga som har den goda smaken att gilla vår fina lilla motortyp. Brap brap Smile

19-12-2017 17:14
Är det någon aktivitet här inne? Tänkte riva ner och fixa lite med min nyinköpta FD och behöver kompetens-backup Grin

19-12-2017 16:44
Forumet finns här Wankeltero, men de flesta väljer att nyttja vår grupp på Facebook.

21-11-2017 08:38
hej alla wankel vi måste få till baka tillforumet? tero Grin

24-09-2017 08:07
Grattis, Gzon, till andraplatsen i klassen Pro Street i Time Attack. Smile

20-09-2017 15:07
Fyra aktiviteter i forumet och i vart inlägg smugit in länkar till casino på ett finurligt vis.

20-09-2017 15:06
Nu spärrar jag användare Matilda_J. http://www.wankel.
..ookup=1559

11-09-2017 21:30
Mats Olofsson aka Wankelmats har nog det mesta till Sachs

Våra sponsorer!


Sidan uppdaterad på 0.33 sekunder - 48 Förfrågningar 19,022,327 unika besök